Det er selvfølgelig smidigt at flyve direkte fra Skandinavien til New York med enten SAS, United eller Norwegian, uden mellemlandinger, men for dem som vil prøve noget helt anderledes så findes der en mulighed fra den anden side af Østersøen.

Flyselskabet Uzbekistan Airlines trafikerer ruten Tashkent-New York JFK med mellemlanding i Letlands hovedstad Riga. Ruten har tidligere kun været trafikeret med én ugentlig afgang på søndage, men i forbindelse med sommerprogrammet som gælder fra 30. marts så udvides ruten med en ekstra afgang på torsdage. Dette betyder at ruten skulle kunne bruges til en weekendrejse til USA.

Fra Riga afgår flyet på torsdage og søndage klokken 09.40 med ankomst i New York klokken 12.30. Returflyvningen går også torsdage og søndage med afgang fra New York klokken 15.00 og ankomst i Riga klokken 08.15.

Ruten trafikeres med en Boeing 767-400 med business class og economy class. Tidligere kunne første klasse også bestilles. Riga er base for flyselskabet Air Baltic som trafikerer mange destinationer i Skandinavien.