I midten af januar var der formel indvielse af Air France nye første klasse, La Première, et produkt man har valgt at kalde “A Designer Suite”. Eftersom Singapore blev premieredestination, var det også Singapore Air Frances administrerende direktør begav sig til for at arrangere et mindst sagt anderledes event.

I Asiens højeste pariserhjul, Singapore Flyer i Singapore, blev en af kabinerne bygget om, de almindelige sæder blev fjernet og istedet installerede man den nye førsteklassesuite som gæsterne havde mulighed for at prøve mens de så Singapore fra oven og nød champagne og kanapéer.

Her er en video fra eventet

En suite med gardiner

Den nye suite er skabt af designeren Priestmangoode i samarbejde med designfirmaet Brandiage. Suiten er to meter og 30 cm lang og optager et areal på godt tre kvadratmeter. Indretningen er i bløde farver, lysegråt og isblåt med detaljer i Air France karakteristiske røde farve. En skøn detalje er lampen som er placeret ved siden af sædet og hjælper til med at skabe en afslappet atmosfære.

Foran sædet findes en ottoman som også kan anvendes som besøgsstol, eksempelvis hvis man er to afsted og vil spise sammen.

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France nye første klasse, La Première

Photo: Jacob Molin

Den måske største nyhed mærkes når det er tid til at gå i seng. Det nye sæder bliver helt horisontalt fladt når det lægges ned og skaber en seng på lige over to meter i længden. Sengen reddes derefter med en madras samt dyne og pude. Herefter trækkes gardinerne for, hvilket giver fuldstændig fred fra resten af kabinen og de øvrige passagerer.

Foran sædet findes en 24 tommer stor trykfølsom skærm med HD-opløsning. Bag en låge ved siden af sædet findes fjernbetjeningen, her findes også en stikkontakt, et USB-stik samt plads til at opbevare de støjreducerende høretelefoner.

Hver suite har også to garderober, en større foran suiten hvor man opbevarer ekstra håndbagage, samt en mindre bagved suiten hvor man kan hænge tøj ind om natten.

La Première til Nordamerika, Mellemøsten, Afrika og Asien

I løbet af 2015 vil suiten blive sat i trafik på en række ruter fra Paris. Foruden den nuværende rute til Singapore og Jakarta handler det i følge Air France om ruterne til New York, Dubai, Toronto, Beirut, Guangzhou, Libreville og Yaoundé.

Flyene som udrustes med det nye La Première får også Air France nye business class ombord.

Læs BusinessClass test af det nye La Première!

Suiten blev sat i trafik allerede i september 2014 på et fly af typen Boeing 777-300ER. Premiereruten blev Paris-Singapore-Jakarta.

At den formelle indvielse har ladet vente på sig skyldes i første omgang at man ville have testet den nye kabine ordentligt samt at man ville have at premieredestinationen, Singapore, skulle nå at få daglige flyvninger med suiten, hvilket nu er tilfældet.

I oktober testede BusinessClass suiten på en flyvning fra Jakarta til Singapore, du kan læse vores test på dette link: Eksklusivt på BusinessClass: Første test af Air France nye første klasse La Première – A designer suite

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Photo: Jacob Molin

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Air France First Class La Première Jakarta-Singapore

Photo: Jacob Molin

Air France First Class La Première curtains

Air France First Class La Première – gardinerne

Photo: Jacob Molin