I december 2013 oprettede Air Baltic og det Abu Dhabi baserede flyselskab, Etihad, en fælles linje mellem Riga og Abu Dhabi. Samtidigt blev der indledt et codeshare samarbejde mellem Riga og flere destinationer i Skandinavien og Nordeuropa, som København, Oslo, Stockholm, Helsinki, Stavanger, Bergen, Billund og Åbo. Modsat blev der introducerede codeshare fra Abu Dhabi til flere destinationer i Asien og Mellemøsten, som Singapore, Bangkok og Cairo.

Nu meddeles der yderligere at Air Baltic og Etihad udvider deres codeshare samarbejde. Denne gang handler det om flyvninger fra Amsterdam, Bryssel, Frankfurt, München og Zürich til Abu Dhabi og til Riga. Alle disse flyvninger kommer til at have både EY flynumre og BT flynumre og kommer til at kunne benyttes med begge flyselskabers billetter.

Eithad har gjort sig klar til at ekspandere, ved at købe sig ind i eksisterende selskaber og samtidigt bygge en alliance op med et netværk af flyselskaber, som skal sammenkobles til Etihads eget netværk med base i Abu Dhabi. I Europa findes der for eksempel et partnerskab med Air Baltic, for nyligt blev det schweiziske flyselskab Darwin til Etihad Regional og i efteråret overtog Etihad store andele af Air Serbia.

Spørgsmålet er om Air Blatic er de næste? Eithad mangler en partner med gode forbindelser i Nordeuropa. Idag er det først og fremmest Air France, KLM og Air Berlin, der bruges forbindelser til Eithads netværk.