Konceptet hvor man selv checker ind og udskriver boardingkort samt bagagetag i en automat er efterhånden godt kendt hos de fleste rejsende. Aalborg lufthavn effektiviserer nu processen ved hjælp af ny RFID-teknologi – Radio Frequency Indentification – og gør den helt automatisk.

I Aalborg lufthavn har man nu taget det første skridt i retning af helt at overflødiggøre check-in skrankerne, man har indført et automatiseret selvbetjenings bag drop system der benytter sig af den nye RFID-teknologi. Teknologien er et komplement til stregkoden på bagataggen og består i en papirstynd chip som aflæses ved hjælp af radiobølger. Fordelen ved den nye teknologi er færre fejl og muligheden for at lagre mere information. Erfaringer med RFID-teknologi fra blandt andet Hong Kongs Chep Lak Kok lufthavn viser at den nye teknologi reducerer antallet af  fejlaflæsninger markant.

Som rejsende fra Aalborg lufthavn skal man blot godkende oplysningerne på skærmen, og så er bagagen sendt af sted og i gode hænder – RFID gør nemlig også track-and-trace endnu nemmere og mere effektivt.

– Det nye bag drop system i Aalborg Lufthavn er en verdensnyhed, der, med sit unikke design, står som en naturlig del af lufthavnen. Samtidig gør det effektive RFID-system hele processen fuldt automatisk, hvor rejsende kan komme videre efter bare 20 sekunder, siger Aalborg Lufthavns Vice- og driftsdirektør Kim Bermann.

Systemet, kaldet AIR.GO, er udviklet af Aalborg-virksomheden, Marcus Pedersen, i et samarbejde med Aalborg Lufthavn, DSG, der laver bagageløsninger og Lyngsoe Systems, der leverede RFID teknologien.

Udviklingsprocessen havde Aalborg Lufthavn som base, hvor intet var overladt til tilfældighederne, da designet skulle udvikles. Marcus Pedersen udviklede designet på baggrund af to måneders undersøgelse af lufthavnens proces omkring de rejsende.