Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Radisson Blu Riverside Hotel, Göteborg – et anderledes design

General Info and Location

Radisson Blu Riverside Hotel er Radissonkædens andet og nyeste hotel i Göteborg der blev indviget i marts 2013. Hotellet er beliggende ved Lindholmen på Hisingen, blot et par meter fra Göta Älv.

Hotellet er først og fremmest tænkt som et overnatningsalternativ for alle de firmaer der ligger i området, ikke mindst det nærliggende Lindholmen Science Park. Det er sandsynligvis ganske udmærket at bo her også for turister men for at komme ind til de centrale dele af byen skal man med bus eller sporvogn et par stop.

Selve bygningen, som mest af alt ser ud som en blanding af glas og mosaik, skal opfattes som ”en skulptur uden “skal” omsluttet af et glimtende skind af fiskeskæl”, i følge arkitekten Johan Linnros som har tegnet bygningen. Det er desuden meget på hotellet der handler om design og livsstil med et interiør der skiller sig meget ud fra de traditionelle forretnings-hoteller.

The Room

Værelset er rigtig lækkert indrettet med anderledes møbler, mange farver og ikke mindst heftige tapeter. Der findes sikkert nogen som finder indretningen lidt for meget, men vi blev snarere positivt overraskede, ikke mindst på grund af vægdekorationen. De fleste hoteller plejer at holde sig til de kridhvide vægge.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Værelset: fint design, og anderledes atmosfære

Photo: Jacob Molin

Standardværelset består i øvrigt af en lænestol med bord, et skrivebord med en arbejdsstol, garderobe samt elkoger med mulighed for lave kaffe og te. Badeværelset er også meget moderne med et anderledes design og er adskilt fra det øvrige værelse med en glasvæg. Det findes dog et gardin man kan trække for hvis man deler værelset med nogen og ønsker toilettet lukket af, noget som alt for mange hoteller har en tendens til at glemme.

Eating and Drinking

I lobbyen ved siden af receptionen ligger den kombinerede bar og restaurant Cuckoo’s Nest designet af Erik Nissen Johansen. Målet har, i følge Nissen, været at skabe et design der skulle ligge et eller andet sted mellem gal og genial. Inspirationen har han blandt andet hentet fra filmen A Beautiful Mind. Baren vandt i øvrigt prisen for Europas bedst designede hotelbar i december 2013.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Baren og restaurangen The Cockoo’s Nest

Photo: Jacob Molin

Baren og restauranten er hyggeligt indrettet med flere forskellige typer af stole og en ganske afslappet stemning. Venlig service ved baren hvor personalet dog var noget underbemandet på dette testvisit hvilket førte til ganske lang ventetid på at få lov til at bestille.

I samme restaurant blev der også serveret morgenmad med et standardudbud af retter. Helt fint, men ikke historisk. Røræggen skulle fx have haft betydeligt mere salt og smag.

Other Facilities

Spaområdet på øverste etage er et højdepunkt. Hos BodyLab Wellness & Fitness er der flere pools, jacuzzi, fitness og saunaer. Åbner man døren kommer man ud til hotellets ganske store tagterrasse med en fantastisk udsigt over Göta Älv. Her er der desuden solstole og hængestole hvor man kan koble af i solen og der er også en udendørs jacuzzi man kan hoppe i. Ved receptionen er der mulighed for at købe forskellige drikkevarer og enkle snacks.

Radisson Blu Riverside Hotel Göteborg

Terrassen med udsigt over Göta Älv

Photo: Jacob Molin

Internet Connection

Gratis trådløst internet tilbydes nu på Radisson Blu-hotell, så selvfølgelig også på dette.

Service and Status Benefits

Venlig service under hele besøget, dog med en hvis underbemanding i baren om aftenen. Ved receptionen var der også elektronisk check in hvor man selv kan checke ind ved hjælp af en skærm. Vi testede dennemulighed, men behøvede alligevel assistance fra personalet for at registrere bonuskortet til bookingen for at tjene point for opholdet. Dette var ikke muligt via check in på automaten.

Verdict

En heftigt og lidt anderledes indretning, venlig service og et vidunderligt spaområde med tilhørende tagterrasse. God beliggenhed hvis man har ærinder på Hisingen, men et stykke at begive sig hvis man er i Göteborg som turist.

5
Most popular / latest

 1. Valley on

  Gjort ett försök och offrar inte mer pengar där inte.
  Har minuspoäng rakt över för såväl mat som rum.

 2. Jonas C on

  Vänligen utveckla! @Valley

 3. Tommy Palomäki on

  Kan varmt rekommendera hotellet. Övernattar i Riverside totalt 15 nätter under senaste åren och de verkligen levererat varje gång. Varje tillfälle fått en uppgrade med CCC. Bra kvalité på maten och trevlig personal i baren och receptionen.

 4. GOTATH on

  Riktigt läckert hotell. Har bara ätit lunch där, men en vistelse lockar skarpt!

 5. Impendill on

  Det är 3 hållplatser med bussen för att ta sig in till centrala Göteborg från hotellet.
  Den resan tar runt 5-7 minuter.
  Alternativt kan man ta färjan Älvsnabben en hållplats. Resan tar då 4 minuter och man kliver då av vid Järntorget.

  Busshållplatsen är ingen knutpunkt på något sätt, men tack vare att Lindholmens utbildningscentrum ligger i närheten så kan du åka buss till i stort sätt hela Göteborg utan att behöva byta linje från Lindholmen.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×