hotel41_Lobby_alt

Intime Hotel 41, er det Londons bedste luksushotel?

General Info and Location

I området ved Belgravia og Victoria, midt mellem Knigthsbridge og Mayfair, ligger Hotel 41: Et lillebitte hotel, men Tripadvisor rangerer det nr.1 blandt samtlige Londons 5-stjernede luksushoteller. Et top-rangeret hotel Business Class-redaktionen endnu aldrig havde hørt om. Kan det virkelig være så godt? Vi kender standarden på Londons bedste hoteller. Men nysgerrigheden tog over og vi bestemte os for at undersøge hotellet nærmere.

Hotel 41 entrance snack bar

Hotellets snack bar

Photo: Jason Eckhoff

Beliggenheden taler for sig selv: Med adresse nær Buckingham Palace, har man et godt udgangspunkt til at udforske nogle af Londons mest attraktive bydele. Før ankomsten modtager jeg en e-mail med et skema til eventuelle specielle ønsker: Vil jeg have en kondicykel, yogamåtte, ekstra pude eller sengebord på værelset?

Hotellets indgangsparti er tiltalende. Designet er victoriansk elegant og signalerer tung kvalitet med paneler af mahogni og sort/hvide gulvfliser i foyeren. Det er stilfuldt og klassisk og forventningerne øges. Velkomsten er venlig og jeg bliver tilbudt et udvalg af chokolade og andre snacks direkte i receptionen. I løbet af opholdet bliver de søde sager skiftet ud med friskbrygget kaffe, og om aftenen kan man forsyne sig med en sherry i smukke krystalglas.

Hotel 41 Executive Lounge

The Executive Lounge

Photo: Jason Eckhoff

Samtlige 28 værelser ligger på 5. etage og også Executive Lounge: Et lille bibliotek med smukt glastag og en lun atmosfære, som en eksklusiv gentlemen´s club, komplet med globus, byster, chesterfieldmøbler og fyldte boghylder. Et toetagers værelse velegnet til gode samtaler. I det som engang var et gammelt bestyrelseslokale, bliver jeg tilbudt et udvalg af champagne. Jeg vælger en Louis Roederer, mens personalet noterer pas og kreditkortoplysninger. En god måde at påbegynde et hotelophold på! Der er en smule høflig small talk og jeg bliver bl.a. tilbudt hjælp til restaurantreservation eller andet jeg måtte ønske.

I det samme værelse serveres alle måltider, og der er en honesty bar, det vil sige høflig selvbetjening, hvor man bare noterer selv hvad man har taget, og en lækker, gratis buffet som tilbydes hele døgnet. A nice touch.

Hotel 41 Complimentery buffet

Virkelig lækker buffet

Photo: Hotel 41

Værelset er et Executive King-værelse, kategorien mellem billigste alternativ og Juniorsuiten. Værelset er rummeligt og designet fra hotellets indgangsparti bliver ført videre her. Interiøret holder en høj kvalitet: Sengen er gigantisk og madrassen er at højeste kvalitet. Sjældent har jeg sovet så godt som i denne seng. For øvrigt indeholder værelset alt det man forventer. Og endda det lille ekstra i form af en fin detalje som en håndskrevet og personlig velkomsthilsen.

Hotel 41 Executive room

Executive room

Photo: Jason Eckhoff

Hotel 41 a warm welcome

Personlig velkomsthilsen

Photo: Jason Eckhoff

En forretningsforbindelse kommer på besøg og jeg tager imod ham i loungen. Vi finder et bord ved pejsen og bestiller frisk myntete. Til vores overraskelse får vi flere uopfordrede serveringer i løbet af de to timer vi sidder her. Først kanapeer, derefter mini-toasts. Skønt. Mere te kommer også på bordet. Min gæst kommenterer at servicen og atmosfæren er i topklasse, og at han meget gerne vil komme tilbage hertil og bo sammen med sin bedre halvdel. Hotel 41 er et perfekt sted for en London tur for to.

Hotel 41 breakfast

Skøn morgenmad

Photo: Jason Eckhoff

Efter en god nats søvn er det tid til morgenmad. Noget jeg altid ser frem til når jeg besøger gode hoteller med højt serviceniveau. Jeg får hurtigt kaffe og friskpresset appelsinjuice på bordet. En herlig blanding af nødder og friske bær til min youghurt efterfølges af “hovedretten”, en Full English Breakfast med æg, bacon og pølser, gratinerede tomater og toast. Anden del af morgenmaden bliver akkompagneret af frisklavet myntete, noget der definitivt bør prøves her.

Hotel 41 breakfast

Høj kvalitet

Photo: Hotel 41

 

Verdict

Er Hotel 41 virkelig Londons bedste hotel? Vi mener det er helt i top hvis man kan lide den traditionsrige og klassiske engelske stil. Det er lidt som et home away from home, fredeligt, intimt og anderledes end de store kædehoteller. Hotel 41 er et sted vi definitivt kan anbefale og selv vil returnere til.

+ Atmosfære, intimitet, personlig service

– Ingenting, men designet passer måske ikke alle

Vi har også testet et andet fantastisk hotel i den samme del af London, The Goring. Se hvad vi syntes om det hotellet her.

Klik her for at se den bedste pris vi kan finde på Hotel 41. BusinessClass.dk ‘s neutrale hotelsøg sammenligner priser på hoteller overalt i verden!

7
Most popular / latest

 1. Palazzi on
  johhenrik

  Sen är det ju London… det är ju rätt så dyrt redan från början. Jag betalade 5.000kr natten senast jag var i London… Är sällan prisvärt i vare sig London eller Paris är min åsikt. 🙂

  Så är det ju, och inte hjälper 25% stärkt pund heller. Tur att flygpriserna iaf är humana till London…

  Har som sagt en deal med ett hotell som ger mig en svit till rabatterat pris – Ser nu att detta ändå innebär 2.600kr/natt (ändå inom all rimlighet). Jag ÄLSKAR London, men det är snart billigare med en vecka i New York inkl flyg :/

  Tacka vet jag hemma i Bergamo – 300kr/natt :D;)

 2. BLR on

  Jag gillar London. Många hotell där har karaktär och en del är även bra, men vad ska betala står sällan i rimlig proportion till kostnaden. Jag vill beskriva läget som "aldrig har så många betalat så mycket för så lite".

 3. Jason BusinessClass on
  Palazzi

  Häftigt! Inte bott där, men ser ut att kunna falla mig i smaken. Av skäl som har med kraftiga rabatter att göra så bor jag dock på samma hotell varje gång numera. Tyvärr är detta boende en utopi för de flesta, om man ska bo fler än två nätter (?)

  Betalar 2.100kr/natt istället för 4.200kr/natt på "mitt" hotell. Här ser det ut att vara 5.500kr o uppåt/natt – väl magstarkt. För specialla firanden (bröllopsdag mm) kanske, men annars….nja…

  Hej Palazzi,

  Jeg er enig med deg, det er et hotell som koster mer. Og det er nok heller ikke et typisk business hotell. Men om man vil ha det lille ekstra, og er villig til å betale for det, får man her et lite "sanctuary"…

 4. Palazzi on

  Häftigt! Inte bott där, men ser ut att kunna falla mig i smaken. Av skäl som har med kraftiga rabatter att göra så bor jag dock på samma hotell varje gång numera. Tyvärr är detta boende en utopi för de flesta, om man ska bo fler än två nätter (?)

  Betalar 2.100kr/natt istället för 4.200kr/natt på "mitt" hotell. Här ser det ut att vara 5.500kr o uppåt/natt – väl magstarkt. För specialla firanden (bröllopsdag mm) kanske, men annars….nja…

 5. Ormen on

  Tack för mycket bra rapport.
  Kan bara instämma. 41 är ett fantastiskt hotell.

  Även grannhotellet Rubens at the Palace, som tillhör samma kedja av boutique-hotell (Red Carnation Hotels | Luxury Spa Hotels | Boutique 5 Star Hotels är ett mycket bra hotell och dessutom något billigare. Detta skriver jag trots att vi hade en mus på rummet senaste gången vi var där. Detta sköttes dock mycket snyggt och kompenserades med råge.

  Faktum är att alla Red Carnarion hotell jag bott på i London har varit strålande.
  Att testa deras hotell i Sydafrika, Florida och Irland står högt på listan.

  Rekommenderas varmt.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×