Torsdag den 27. april 2017 løfter man på sløret for den forbedrede og udvidede Oslo Lufthavn Gardermoen, men allerede nu afslører man en del om de kommende service- og shoppingmuligheder. Der kommer et større udvalg af fritidstøj, en delikatesseforretning, et apotek og flere nye mærkevarebutikker indenfor tøj. Totalt vil ti forretningsdrivende være ansvarlige for alt i alt 21 butikker – i forhold til de 10 lufthavnen har nu. Øyvind Hasaas er administrerende direktør for Gardermoen, og han fortæller:

“Vi har haft en god men lang og grundig omgang, hvor vi har sammenlignet og vurderet de forskellige muligheder. Vi skal have en bred vifte af shoppingmuligheder for alle aldre. Helheden i lufthavnen er vigtig, og vi er stolte over det udbud vi kommer til at have når vi åbner op for det hele i 2017”.

En nyhed gastronomisk interesserede kan glæde sig til er delikatessebutikken «Fish&Berries», hvor man vil kunne købe norskproducerede specialiteter som særlige oste, mejeriprodukter, syltetøj, laks, kødvarer og andet godt til bordet. Der kommer også et apotek: kæden Apotek1 åbner i ankomsthallen. Hvis du mangler noget til rejsen, kan det fås hos Rolling Luggage. TRNs (Travel Retail Norway) Travel Value Fashion-butik vil stadig være en del af lufthavnens udbud, og der etableres en ny afdeling i lufthavnens kommende nye finger. Kæden Tanum åbner boghandel fra 1. januar 2017, og Thune Jewelry & Watches vil være stedet hvor du kan købe smykker og ure.

“Vi ved der har været efterspørgsel efter et apotek hos os, så vi er glade det kommer på plads” fortæller Øyvind Hasaas.

Ydermere kommer der en interiør- og gavebutik på Gardermoen, Ting vil den hedde. Hvem der skal have lov at sælge elektronikprodukter er ikke bestemt endnu.