Cathay Pacific kan nu tilbyde tørstige rejsende en helt særlig øl, lavet specielt til at smage godt også på 10.000 meters højde.

Navnet “Betsy” stammer fra selskabets første flymaskine, en Douglas DC-3 man brugte i fyrrerne og halvtredserne. Selv indholdet i flasken kommer fra bryggeriet Hong Kong Beer Co, og det er rejsende på første klasse og business som vil kunne nyde øllet på selskabets ruter mellem Hong Kong og tre destinationer i England: Heathrow, Gatwick och Manchester. Det er dog i en begrænset periode: fra i dag og frem til den 30. april.

Som de fleste nok allerede ved, påvirkes vores smagsløg af det tryk kabinen har. Det er er primært hvordan vi opfatter salte og søde nuancer, hvor vi opfatter op til 30% mindre smag end nede på jorden. Til den anden side sker der ikke så meget mht hvordan vi opfatter surt, bittert eller umami  i luften.

Meet ‘Betsy’, Cathay Pacific’s new in-flight beer

Må vi byde på en “Betsy” fra Cathay Pacific?

Foto: Cathay Pacific

Cathay har nu fundet frem til en måde at gøre noget ved dette, så at Betsy kan smage af mere og bedre. Man har brugt særligt udvalgte råvarer fra England og Hong Kong, og så har man valgt at tilsætte 10% mere kulsyre, end hvad der er almindeligt i en flaske øl. Og hvorfor så det? Jo se, kulsyre stimulerer smagsløgene, og det er derfor champagne er så populært at drikke i luften: det smager ganske enkelt af noget i forhold til en “almindelig” hvidvin.

Man har brugt frugt fra det asiatiske longan-træ (Dragon Eye på engelsk) som ligner en litchifrugt. Frugten giver stabilitet og tyngde, og for at få mere sødme har man tilsat en sjat honning. Honningen giver også den lidt frugtsmag til øllet, og til sidst for at balancere tingene har man brugt humle af typen “Fuggle” som er en populær humle hos mange engelske bryggerier, da den giver god “krop”.

Meet ‘Betsy’, Cathay Pacific’s new in-flight beer

Her får Betsy kapsel på i Hong Kong

Foto: Cathay Pacific

Betsy smager i retning af en hvedeøl og er markant mindre bitter end mange andre ølsorter. Den er ufiltreret og derfor let grumset – og indeholder lidt mere B-vitamin end de fleste gængse øller.

Hvis du vil smage på Betsy skal du kigge forbi selskabets lounger i Hong Kong eller på Heathrow, eller så skal du bestille en premiumbillet mellem netop Hong Kong og en af de tre destinationer i England.