Qatar Airways Premium Lounge, London Heathrow

Qatar Airways Premium Lounge, London Heathrow (LHR), Terminal 4

Indtryk

Qatar Airways Premium Lounge i Terminal 4 på London Heathrow åbnede i januar 2012 og er Qatar Airways første egne lounge udenfor hubben i Doha i Qatar. Loungen har ifølge Qatar Airways et design der skal minde om et boutiquehotel eller en privat medlemsklub – personalet i loungen kommer også hovedsageligt fra hotel- og restaurationsbranchen.

Loungen ligger overfor gate 6 og de gater som ofte anvendes til Qatar Airways afgange. Indgangen ligger diskret i slutningen af en lang korridor, men den er alligevel nem at finde da der findes tydeligt skilte at gå efter. Loungen har ingen traditionel receptionsdisk, istedet kommer man direkte ind i det som kaldes Palm Court, lidt ala en hotellobby med arabiske palmer hvor boardinkortet kontrolleres af en assistent og eventuelle ønskemål noteres på en iPad. Overordnet er servicen og modtagelsen elegant men diskret og minder helt klart mere om den modtagelse man får på et hotel end i en lufthavnslounge. Eksempelvis når det er tid til at gå ombord på flyet, der er ingen højttalerudråb og skærmene i loungen er diskret placerede. Istedet kommer personalet personligt rundt og siger til og forsøger at tilpasse det så man i fred og ro kan gøre sig færdig og komme til gaten uden stress.

Loungen er i grunden ikke særligt stor, men rummer alligevel et imponerende antal sektioner, heriblandt et brasseriem en martinibar, et businesscenter og en spaafdeling med bruserum. På væggene i lounge findes arabiske kalligrafier og der findes også indslag fra Middelhavet for eksempel de blå tæpper der findes ved siddegrupper og et rigtigt oliventræ i restaurantdelen. Loungen er aflang i sin udformning med store panoramavinduer i restaurantdelen og ved de forskellige siddegrupper med udsigt mod lufthavnsområdet.

Adgang gives til passagerer som rejser med Qatar Airways eller et andet Oneworld-flyselskab i business class eller første klasse, derimod kommer man ikke ind med et Oneworld Sapphire- eller Emerald-kort hvis man rejser på økonomiklasse, disse passagerer henvises til en anden lounge.

Mad og drikke

Mad og drikke er helt klart lounges højdepunkt og det er så godt at det er værd at komme tidligt til loungen! Længst inde i loungen findes Brasseriet med à la carte-menuen Global Deli, delikatessedisken, Delicatessen, som også har konditoridisk og Martini Bar. Her bydes man velkommen af en tjener (under testbesøget var det en meget dygtig italiensk tjener som havde ansvaret for restauranten) og maden indtages ved borde der er flot dækket op.

À la carte-menuen er omfatten og tilbyder en række alternativer der laves på bestilling, eksempelvis findes der burgere, satay, pasta, salater og andre enklere retter. Hvis man har lyst kan man sagtens bestille fler retter. Drinkslisten er også meget omfattende med en rækker udmærkede vine og meget imponerende fire forskellige gode årgangschampagner. Alt serveres på bestilling ved bordet af tjeneren eller nogle af hans assistenter.

Midt i restauranten findes delikatessedisken med kanapéer, kold buffet, forskellige ost og til slut konditordisken med tærter, bagværk, kager og chokoladepralineer. Personalet hjælper med at sammensætte en tallerken med det man har lyst til og det serveres så ved bordet. Det er også muligt at bestille forskellige former for kaffe hos personalet og naturligvis en mængde andre drikkevarer, cocktails og spiritusser.

Drikkevarer kan også bestilles ved siddegrupperne ude i loungen, der findes flere assistenter som regelmæssigt passerer igennem lounge og hjælper til.

Faciliteter

Der findes et businesscenter med computere og adgang til printer ligesom der findes gratis trådløst internet i hele loungen. Kodeordet får man på en papirlap af personalet. Der findes også stikkontakter ved de fleste siddepladser i loungen.

Brusere og toiletter findes i en separat sektion. Bruserne har gulvvarme og store spegle, inspirationen hertil er også hentet fra hotelmiljøer.

Opsummering

En fantastisk lounge med et meget stilfuldt hotellignende design, suveræn service og fantastisk mad og drikke i à la carte-restauranten med ikke mindre end fire årgangschampagner. Det er absolut dét værd at komme tidligt til lufthavnen for at have ekstra tid i loungen.

3
Most popular / latest

 1. Christian R den

  Loungen ser utroligt imponerende ud! Det er ikke mange lounger der har fået "underbar-stemplet" af @Jacob – så den må i den grad være noget ud over det sædvanelige.

 2. AABack2ARN den

  Dock verkar man behöva boka biljetter via London hos resebyrå eller genom att ringa Qatar. Har hitills aldrig lyckats få upp dem på hemsidan. Flyger man via London skall man passa sig för deras A340-600 då den C-klassen inte verkar vara så rolig.

  Värt att notera, vilket står i Jacobs eminenta artikel, är också att deras lounge inte är en oneworld-lounge utan enbart gäller Qatars egna premiumpassagerare.

 3. Jacob den

  För de som vill testa denna tillåter de flesta av Qatar Airways biljetter från Skandinavien resa via London.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vores gratis nyhedsbrev og få opdateringer og nyheder om hvad der sker i rejseverdenen og BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bliv medlem nu!
×