Qatar Airways Al Mourjan Business Class Lounge, Doha

Qatar Airways Al Mourjan Business Lounge, Doha (DOH) Hamad International

Indtryk

Qatar Airways nye business lounge i den nye lufthavn Hamad International hedder “Al Mourjan Business Lounge” og ligger kun et stenkast fra den store centralhal i retning mod A-gaterne. Boardingkortet kontrolleres allerede ved shoppingområdet og derefter tager man en rulletrappe til loungen som ligger to etager oppe ved en balkon.

Loungen er stor og optager et areal på 10.000 kvadratmeter der er fordelt på en hovedlounge og en mindre restaurantdel som ligger på en balkon i den ene ende af loungen. Totalt er der plads til 1000 gæster.

Designet i loungen er skabt af den italienske designer Antonio Citterio og er i en række forskellige materialer som sandsten, marmor og forskellige metaller. Designbureauerne  Bouroullec Brothers, Bertoia, Fukasawa og Urquiola står for møblerne mens en række europæiske designere har hjulpet med at dekorere loungen. Rundt i loungen findes det som Qatar Airways kalder “executive seating” med informationsskærme, læselamper og stikkontakter.

Lige efter entreen, ved spiraltrappen op til restaurantafdelingen, findes et stort bassin på 15×7 meter der er udsmykket med en stor lysekrone.

Mad og drikke

Loungen har i alt fire forskellige buffetområder. På øverste etage findes en rigtig restaurant-del med en stor bemandet bar, varm buffet, borde og stole. På underste etage i den modsatte ende af loungen findes en bistro-del med enklere mad og snacks samt en bemandet bar som serverer øl, vin, champagne, cocktails og alkoholfrie drikkevarer. Udover disse findes der to mindre buffetborde i loungen med kaffemaskiner og alkoholfrie drikkevarer.

Faciliteter

I loungen findes der familierum, hvilerum, bederum, rygerum samt et business center med computere med internetadgang, printere, scanner og konferencerum. Der er gratis trådløst internet i hele loungen, ligesom der er et udvalg af aviser og magasiner.

For yngre besøgende findes et “spillerum” med PlayStation og F1-simulator.-

Opsummering

En imponerende stor lounge med en indretning som fungerer overraksende godt. Store lounger har ofte en tendens til at blive upersonlige og tabe den afslappede atmosfære som mange godt kan lide, her fungerer konceptet dog rigtigt fornuftigt og det er fint sted at have en mellemlanding. Dele af designet er måske lidt for moderne, men det er en smagssag. Loungen byder på god mad og et flot udvalg af drikkevarer samt venligt personale.

51
Most popular / latest

 1. agehall den

  Fast uppgraderingar sker så sällan ändå så jag skulle inte ens komma på tanken att klä upp mig för att försöka bli uppgraderad istället för att resa i kläder som är bekväma. Dessutom – boka den kabin du vill resa i så behöver man inte ens fundera på saken. 🙂

 2. Ciely den

  Flög CPH-BKK retur för ett par veckor sedan och jag måste säga att Al Mourjan Lounge är väldigt bra, och jag upplever att den blir bättre ju mer man upplever den. Hade bett om att bli uppgraderad från business till first på DOHA-BKK sträckan med Q-Points och blev till min förvåning uppgraderad `gratis` pga hög beläggning. Tycker detta var väldigt schyst. Hemresan var inga problem att uppgradera på flygplatsen i BKK och vid ankomst blev jag således mött air bridge och eskorterad till Al-Safwa Lounge vilket jag blev lite förvånad över då min nästkommande sträcka var i Business till CPH. Hur som helst var Al-Safwa något i hästväg vad gäller design, service etc.Vis vedhæftning 47264

 3. Sofia den
  inka

  Åker nattflyg så får ser fram emot pyjamasen då, hehe! Lite knasig fråga från mig som tidigare inte åkt business, man får alltså ta med sig pyjamasen hem? 🙂

  Jag använder mina hela tiden, och har tom gett bort en till en person här på forumet. Kändes riktigt skumt att mötas vid "ringen" på Centralen i Stockholm för pyjamasleverans 😉

 4. Johanna den
  doc

  Åker du nattflygning till Doha så får du ändå pyjamas att byta om till.

  OT, jag älskar min pyjamas från Qatar. Måste nog åka med dom igen så jag får fler.

 5. LarsCph den

  Ja bare redemption giver lounge adgang.

  Eller det håber jeg, jeg er også på tøm QMiles mission, med fruen på forlænget weekend til Oman sidst i Oktober. Det betyder jo first class fra Doha til Muscat og dermed Al Safwa adgang på udrejsen hvor jeg har sikret 3 timer inden vi flyver videre.

  Eneste minus er at Qatar Airways som frygtet har ændre fly mellem København og Doha så vi ikke længe har QSuite, men den gamle business kabine. Det går dog nok, jeg syntes den er ret fin når man rejser 2 sammen.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Abonner på vores gratis nyhedsbrev og få opdateringer og nyheder om hvad der sker i rejseverdenen og BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Bliv medlem nu!
×