British Airways Concorde Room, London Heathrow Terminal 5

British Airways Concorde Room, London Heathrow (LHR), Terminal 5

Impression

Concorde Room er British Airways første klasse lounge, kun tilgængelig for passagerer som rejser på første klasse med British Airways. Navnet Concorde Room er et levn fra den lounge der fandtes da British Airways stadig fløj med Concorden fra London, dengang fungerede Concorde Room som en kombineret lounge og gate for Concordeafgangene. Da Concorde blev taget ud af trafik fik loungen lov til at blive, da som en første klasse lounge og da Terminal 5 åbnede på Heathrow var det en selvfølge at der skulle være et nyt Concorde Room. I Terminal 5 findes også en lounge kaldet Galleries First, dette er formelt set også en første klasse lounge, men til forskel fra Concorde Room får man her adgang med en billet i første klasse til andre One World flyselskaber såvel som med Guldkort hos British Airways eller andet One World Emerald kort – uanset kabineklasse.

Indretningen i Concorde Room er inspireret af femstjernede boutiquehoteller med luksuriøse møbler, lysekroner og udvalg kunst der skal give følelsen af et hjem langt hjemmefra. Loungen er opdelt i flere områder med en hovedlounge direkte indenfor entreen, en stor terasse beliggende i terminalens atrium, en lang bare, á la carte restaurant, businesscenter samt et afslapningsområde. Der findes også cabanas med senge hvis man har brug for et rigtigt hvil.

Hovedindgangen til Concorde Room ligger i den sydlige del af terminalen, i samme område som de øvrige lounger. Starter man sin rejse på Heathrow findes der også en dør til Concorde Room direkte til højre efter fast track sikkerhedskontrollen.

Eating and Drinking

I Concorde Room findes en á la carte menu der kan bestilles fra hele dagen, morgenmad om morgenen og frokost/middagsretter resten af dagen. Der er 2-3 forretter, 5-6 hovedretter, 2-3 desserter samt ost. Maden kan enten indtages ved bordene i loungen eller i á la carte restauranten hvor man sidder i sin egen bås med plads til 2-3 personer.

Ved baren findes mange forskellige slags drikkevarer, herunder to slags champagne, et udvalg af vin og spiritus, alkoholfrie drikkevarer samt kaffe og the.

Mad og drikekvarer kan enten bestillese ved baren/á la carte restaurante eller ved bordene i loungen.

Facilities

Udover flere forskellige siddeområder findes der også arbejdsområder samt bruse- og hvilerum til dem der vil friske sig op eller slappe rigtigt af.

I loungen er der flere fjernsyn, et godt udvalg af aviser og magasiner, gratis trådløst internet samt en servicedisk. Der findes også en Conciergeservice der drives af Quintessentially Lifestyle og er tilgængelig op til 14 dage før og efter afgang. I loungen findes der også en conciergedisk at besøge.

Som nabo til loungen ligger Elemis Travel Spa som tilbyder massage og forskellige behandlinger. Som passager i første klasse får man 15 minutters gratis massage – men det er først til mølle princippet der gælder.

Summary

Concorde Room tilbyder et godt udvalg af faciliter, en god á la carte menu og et omfattende udvalg af drikkevarer. Det eneste punkt hvor loungen halter lidt er den personlige service og opmærksomhedsniveauer der ikke er på niveau med det man oplever i visse andre første klasse lounger. Under testbesøget var loungen så fuld at det til tider var svært at finde siddepladser, personalet var stresset og visse bestillinger blev helt glemt.

2
Most popular / latest

 1. Johan Rebel on

  Har aldrig gillat Concorde Room. Mörk lokal, mörk inredning, trånga bås i restaurangen. Terassen är förvisso ljusare och rymligare, men där får man stå ut med lika mycket oväsen som på T-centralen. Utbudet av tidningar är större i både First och Galleries loungerna. Ingen självservering, så man är helt beroende av personalen, som kan glömma bort dig fullständingt. Osv.

  Give me the First lounge any day, även efter Baxter catering fiaskot.

  Johan

 2. 149@telia.com on

  Trevligt reportage.
  Håller med om att servicen ibland kan vara mindre bra.
  Vid de flesta besöken har den dock varit utomordentlig.

BusinessClass Logo

Hello and welcome to BusinessClass!

Subscribe to our newsletter to recieve updates about what is going on at BusinessClass.

I'm already subscribed
×
BusinessClass Logo

Welcome to the mailinglist!

Don't forget to check your email and confirm your subscription.

BusinessClass Logo

Join the BusinessClass Community!

Like us on Facebook to get the latest BusinessClass news in your feed.

Become a member and participate in our discussions, ask question and share your knowledge and experiences.

Sign up now!
×