En ny sortliste over usikre flyselskaber, der flyver uden for EU, er netop offentliggjort. Dit rejsebureau kan hjælpe, hvis du har booket en rejse med et af de blacklistede flyselskaber.

EU-kommissionens opdaterede liste over flyselskaber, der ikke må flyve i Europa, fordi de er for usikre, er netop blevet offentliggjort.

”Selskaberne på listen må ikke flyve i EU, men det betyder ikke, at de ikke sagtens kan flyve indenrigs i de pågældende lande eller på internationale strækninger uden for EU. Vores medlemmer bliver løbende informeret om opdateringerne på listen. Så er vi sikre på, at de ved, hvilke selskaber der ikke opfylder EU’s regler for flyvesikkerhed”, fortæller Lars Thykier, adm. direktør i Danmarks Rejsebureau Forening.

Blacklistede flyselskaber må gerne flyve uden for EU
Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer derfor igen danskere, der planlægger at rejse uden for EU, til at tjekke listen eller spørge deres rejsebureau til råds om, hvordan de opnår mest mulig sikkerhed på rejsen.

Det gælder bl.a. på rejser til Nepal og Indonesien. For begge lande gælder det, at de er populære rejselande for danskere og at man lettest rejser rundt med indenrigsfly. Alle flyselskaber i Nepal er blacklistede, og i Indonesien er kun syv flyselskaber godkendte til at beflyve destinationer i EU. Til gengæld er alle flyselskaber i Kasakhstan nu fjernet fra den sorte liste og har fået godkendelse til at flyve i EU.

Lad rejsebureauet hjælpe med rejseomlægning
”Under visse omstændigheder kan en rejsende med en flybillet til et af de blacklistede selskaber, have ret til at få sine penge igen eller omlagt rejsen efter gældende regler. Spørg rejsebureauet til råds og lad dem hjælpe med en eventuel omlægning af rejsen, så du undgår de usikre flyselskaber”, foreslår Lars Thykier.

Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her:

https://ec.europa.eu/transport/sites/transport/files/modes/air/safety/air-ban/doc/list_en.pdf.