Det legendariske 117 år gamle hotel Ritz i Paris med den eksklusive adresse Place Vendome har nu åbnet igen efter hele fire års renovering. Det er første gang siden 1898, hvor hotellet åbnede, at man har holdt lukket.

Det var egentlig planlagt, at man ville åbne tidligere i år, men en ildebrand i de øverste etager af hotellet i januar i år forsinkede arbejdet. Prisen for det samlede projekt beregnes løbe op i 140 millioner euro.

Hotellet er ejet af den egyptiske forretningsmand Mohamed Al-Fayed, og hvis du overnatter her vil du opleve historiens vingeslag og et interiør, som er opdateret til 2016-standard men ikke forandret i hensyn til den oprindelige stil og atmosfære.

En af de gæster som har været forbi gennem årene er Ernest Hemingway, som ikke bare overnattede her mange gange, han fik også rigeligt at drikke i baren. En anden person vi skal nævne er naturligvis Coco Chanel, som indlogerede sig i en af hotellets suiter i hele 35 år!

Det nyrenoverede hotel har 142 værelser, hvor 71 af dem er suiter. 15 af suiterne har fået navn efter berømte gæster som hertugen af Windsor, F. Scott Fitzgerald (Den store Gatsby, 1925) og naturligvis Ernest Hemingway og Coco Chanel. Madame Chanel har også udlånt sit navn til hotellets spa, som har sin egen private tunnel fra den underjordiske parkering – dejligt hvis man ønsker at være lidt mere privat.

Foruden den bar der hedder Bar Hemingway er der yderligere tre restauranter og to barer på hotellet. Til sidst et citat fra Ernest: “Når jeg drømmer om livet efter døden, er pladsen hvor det sker altid på Ritz”.

Hvis du kommer til at overnatte på det nyrenoverede hotel, vil vi gerne have din anmeldelse af hotellet.