Denne bygning er lige så meget destilleri, bar og museum som et hotel i bydelen Notting Hill. 

Gin har aldrig haft et specielt godt ry. De fleste folk har nok en almindelig gin fra taxfreebutikken i sit barskab, hvis en gæst en dag vil have en Gin & Tonic, men at sidde og nyde en gin som man gør med en single malt whiskey eller en cognac fra Frankrig…ikke på tale.

Men gin er trendy som aldrig før, og et tegn på dette er det nye hotel The Destillery i London. Englændere har altid haft et godt øje til den enebærduftende spiritus, og i starten af 1700-tallet et lidt for godt øje. Landet var ved at drukne i billig gin og folk drak sig ihjel. Det britiske parlament besluttede i 1736 at gøre noget ved det, og indførte nye love og høje skatter for at få forbruget lidt ned – man skulle have licens for at sælge gin og der kom skat på hver enkelt flaske (The Gin Act of 1736).  Og hvad blev resultatet? Optøjer, folk solgte gin uden at have licens alligevel og loven ændredes også til en mere blød version i 1743.

Det nye hotel finder du på adressen 186 Portobello Road, og hvis du nu godt kan lide at dykke ned i ginens mysterier og dufte – ja så er det er du skal bo næste gang du er i London. Man har sit eget destilleri, to barer, et ginmuseum, butik, mulighed for at lære hvordan man laver gin i “The Ginstitute” og så har hotellet heldigvis også hotelværelser – men kun tre stykker.

The Distillery London

The Distillery London

Foto: The Distillery London

I stueetagen ligger baren “The Resting Room” med et fint udvalg af gin (og andre drikkevarer) som serveres direkte fra de tønder, hvor de ligger og opsamler smag fra træet.

Hotellet skriver i sit PR-materiale “da vores spiritus hele tiden skifter smag i løbet af den lagring de får hos os, vil din drink altid smage lidt anderledes fra gang til gang”.

I destilleriet og i “The Ginstitute” kan man lære mere om hvordan gin bliver fremstillet, og du kan kigge forbi ginmuseet for at blive klogere på ginens historie.

“GinTonica” hedder hotellets bar (og restaurant) nummer to, og som navnet fortæller, er vi ude i spansk gastronomi. Man har altid drukket ret meget gin i Spanien, skal lige nævnes.

De tre værelser har alle sin egen minibar og som en pudsig detalje en pladespiller – så tag måske dit favoritalbum med? Værelserne ligger på øverste etage sammen med spisesalen “The Boardroom” som kan bookes for private arrangementer.

Beliggenheden er i Notting Hill og med udsigt til Portobello Road, hvor der jo er loppemarked og salg i gaden året rundt.

Vi har ikke hotellet i vores hotellsektion endnu, men du skal regne med priser fra 1.300,- for et dobbeltværelse pr. nat.

the-distillery.london