Varmt, turkist vand og paradisiske strande er vel det man mest forbinder med Maldiverne – en af verdens mest populære destinationer i kategorien “det-skal-jeg-opleve-en dag”. Men der er mere at komme efter end sol, strand og snorkling: nu kan du også spise italiensk mad i topklassen, tilberedt af en kok med en Michelinstjerne i bagagen.

Du skal checke ind på det 5-stjernede hotel Coco Bodu Hithi, da man i en begrænset periode har den italienske kok Carmelo Greco på visit i køkkenet.

Carmelo Greco

Carmelo Greco

Foto: Ristorante Carmelo Greco

Det er fra den 18. marts og to uger fremad, at den italienske kok (som stammer fra Sicilien oprindeligt) styrer køkkenet på Coco Bodu Hithi for at give gæsterne genuine, klassiske italienske madoplevelser – og som gæst kan man også deltage i de madlavningskurser som arrangeres sammen med Carmelo.

Herr Greco voksede dog op i Piemonte i Norditalien, og startede sin karriere på den legendariske restaurant Da Guido i Serralunga d ´Alba i området mellem Milano og Savona. Her blev han oplært og arbejdede sammen med kokken Lidia Vanzino Alciati. Mange af de signaturretter Carmelo Greco laver nu, har sin oprindelse fra denne periode i hans liv.

5-star Maldives resort Coco Bodu Hithi

Resortet Coco Bodu Hithi

Foto: Coco Bodu Hithi

Da Carmelo var 20 år gammel flyttede han til Tyskland og åbnede Osteria Enoteca i Frankfurt sammen med en partner. Restauranten blev hurtigt kendt som et sted for feinschmeckere og ofte omtalt som “Tysklands bedste italienske restaurant”, og i 1996 modtog restauranten sin første Michelin-stjerne.

I november 2010 åbnede han så sin første egne restaurant, også den i Frankfurt. Ristorante Carmelo Greco hedder den, og på menukortet finder man klassiske, italienske retter – som dog udskiftes lidt hele tiden. Carmelo forklarer hvorfor “vi arbejder kun med de bedste og mest friske råvarer. Så hvis man ikke kan få fat i en bestemt råvare i den kvalitet vi ønsker – ja så er den retten ikke på menukortet den dag”.

Nogle af de retter man ofte kan spise hos Carmelo er Filetto Rossini (Tournedos Rossini på dansk), Tortelli Carbonara (Tortelli er i princip det samme som tortellini, bare større) og Vitello Tonnato – tynde skiver af kalvekød med en cremet sauce smagt til med tunfisk. Med garanti vil en af disse retter være på menukortet på Maldiverne. Vel bekomme!

Se billeder fra hotellet og bestil dit ophold her – til bedst mulig pris