Senaste nytt

Sikta mot stjärnorna - Använder du Guide Michelin när du planerar dina resor?

MTheC

Medlem
Det är bara att konstatera att den bästa maten i världen idag äts i Skandinavien. En afton på Daniel Berlin (**) är fem timmars häpnad, ett evigt crescendo där det bara blir vassare och intensivare för att kulminera i ett växthus någon gång framåt midnatt. Trestjärnigt i min bok.

59c6915eb9bbfc79bc6287a1e415f156.jpg


507fef79db0cfecface30cc473a8a6cc.jpg


e583f29e23964bd04b26efee5933a59d.jpg


ab6116534dbb4c56698b8218da3388d7.jpg


66cf7fdbd8471deef985870e64f79980.jpg


b9f84d22da49c1ca00e7db043770f7bb.jpg


7f22d0da6755f44bc7220c6d9fa92ddf.jpg


1dc6d85bb4d669040bd8a444b1d4ffb2.jpg


9b52fa933d6876d70730681b2be75b2f.jpg


5eaaa58e92dfa444222775995295b179.jpg


68ad6364826fc4a77c735093569d56a4.jpg


564576ba14b45d26a42a9bd9839a14cf.jpg


75ebd7ce8069633249dac037afcbeee9.jpg


3def85002dfc4a7ad32ca1aa735fc003.jpg


c3cdf6fdefef38589eb4028fdee1a91d.jpg


e742e84c46a0f741949bdc4d79b0af4f.jpg


f4212069c240e7f1bcdaa7ace1b61324.jpg


e57ede35b4b6ccb909cbb707570f838d.jpg


dff52b4d05424de4c33169ffafccbd55.jpg


c780da00a9d0bb20439ebe579de480ab.jpg


cfcf7c9f03d9bed76005bbe87abe2a93.jpg


6e8ce8b18b3c28335884129430c05293.jpg


d741978ea15670ab67a16c481cf13f05.jpg


97e12b2707ce46310b17ddc01e90efa7.jpg


aed8640b17cfe0fd7c66145cab4e839e.jpg


440e407f8c81917ac088ebe0e2d6eee4.jpg


f7e01495f6a6636ba4ca5769c0a4b861.jpg


85b7a4186642ff33083ce42e33336432.jpg
Ser fantastiskt ut! Har haft det på listan ett tag och blir bara mer sugen nu.
 

MTheC

Medlem
Gör det bara! Stor upplevelse. Bra säsong nu också med vilt, fisk och rotfrukter.
Ligger lite sämre till om man är hemmahörande i Stockholm men ska göras. Fanns tyvärr inte när jag bodde i Skåne men en bra ursäkt att planera en resa nedåt landet, finns ju fler bra restauranger som man kan klämma in på en resa.
 

Kris

Medlem
Besök på Hugo's (*) i Berlin igår. Inte direkt så att restaurangen styrde resmålet. Men bor man på eller i närheten av InterContinental i Berlin och är sugen på lite schysst käk med magnifik utsikt så kan det rekommenderas. Var inkvarterad på 12e våningen på Intercån, så det var en nätt hisstur en våning upp till Hugos. Smidigt! Blev all in på avsmakningen. Återbesök för egen del och nöjd även denna gång.

IMG_20191115_193543.jpg


IMG_20191115_194129.jpg


IMG_20191115_192943.jpg


IMG_20191115_194831.jpg


IMG_20191116_125614.jpg


IMG_20191115_201653.jpg



IMG_20191115_205129.jpg


IMG_20191116_125635.jpg


IMG_20191115_220032.jpg


IMG_20191116_125652.jpg


IMG_20191115_224726.jpg


IMG_20191116_142505.jpg


IMG_20191116_142522.jpg
 

Attachments

  • IMG_20191116_125635.jpg
    IMG_20191116_125635.jpg
    33,6 KB · Visningar: 446

MTheC

Medlem
Lite seg med att posta restaurangbesöken. Var i Barcelona i mitten av oktober, maten är ofta väldigt bra och prisvärd även på enklare restauranger men slängde in ett besök på Albert Adriàs Tickets. De har en stjärna och återfinns även för närvarande på plats 20 på worlds 50 best restaurants-listan. Det är svårt att få bord så gäller att vara på hugget 60 dagar innan när det går att boka.

Gillar atmosfären, är mer avslappnat och lekfullt än vita dukar. Det är moderna tapas som gäller med typiska inslag från molekylärmatlagning som t ex de flytande oliverna. Man har egentligen 2 val här, det ena är att bara beställa det man vill eller så ber man köket att bara servera till dess man är mätt. Man kan då säga till om man har något man inte gillar, är allergisk mot eller om det är någon särskild rätt man vill smaka. Vi hade även med oss barn i sällskapet och de var verkligen bra att hantera det (vi hade angett det vid bokningen) så de stämde direkt av om det var samma meny som gällde eller om de skulle slänga ihop en pasta eller något annat.

IMG_5063.JPG
IMG_5066.JPG
IMG_5069.JPG
IMG_5071.JPG


Vi körde på att köket bestämmer och det var riktigt bra, gillar det också då jag då äter sådant jag aldrig skulle ha beställt själv. Bästa rätten var bläckfisken och den hade jag aldrig beställt om jag valt rätter själv. Andra höjdpunkter var "avocado flatbread" och köttet på pinne.

IMG_5070.JPG
IMG_5072.JPG
IMG_5073.JPG
IMG_5074.JPG
IMG_5075.JPG
IMG_5077.JPG
FullSizeRender.jpg
IMG_5080.JPG
IMG_5083.JPG
IMG_5086.JPG
IMG_5088.JPG
IMG_5090.JPG
IMG_5094.JPG
IMG_5095.JPG
IMG_5099.JPG


Bra vinlista också även om den för Barcelona ligger något högre i pris än andra ställen (men jämfört med Stockholm är det dock trots kronans svaghet fortfarande extremt billigt.

IMG_5067.JPG
IMG_5068.JPG
IMG_5084.JPG
IMG_5085.JPG


Efter den vanliga maten så fick man flytta till ett nytt rum för dessert. Kul koncept även om de verkade tycka att vi höll igen när vi åt 4 desserter (de var visserligen att dela på).
IMG_5103.JPG
IMG_5106.JPG
IMG_5108.JPG
IMG_5104.JPG
IMG_5102.JPG

Tycker det är ett kul besök och maten håller bra klass och de är väl värda en stjärna men för mig har den inget att göra på listan över väldens 50 bästa restauranger.
 

Attachments

  • IMG_5069 (1).JPG
    IMG_5069 (1).JPG
    110,8 KB · Visningar: 404
Lite seg med att posta restaurangbesöken. Var i Barcelona i mitten av oktober, maten är ofta väldigt bra och prisvärd även på enklare restauranger men slängde in ett besök på Albert Adriàs Tickets. De har en stjärna och återfinns även för närvarande på plats 20 på worlds 50 best restaurants-listan. Det är svårt att få bord så gäller att vara på hugget 60 dagar innan när det går att boka.

Gillar atmosfären, är mer avslappnat och lekfullt än vita dukar. Det är moderna tapas som gäller med typiska inslag från molekylärmatlagning som t ex de flytande oliverna. Man har egentligen 2 val här, det ena är att bara beställa det man vill eller så ber man köket att bara servera till dess man är mätt. Man kan då säga till om man har något man inte gillar, är allergisk mot eller om det är någon särskild rätt man vill smaka. Vi hade även med oss barn i sällskapet och de var verkligen bra att hantera det (vi hade angett det vid bokningen) så de stämde direkt av om det var samma meny som gällde eller om de skulle slänga ihop en pasta eller något annat.

Visa bifogad bild 99996 Visa bifogad bild 99995 Visa bifogad bild 99992 Visa bifogad bild 99989

Vi körde på att köket bestämmer och det var riktigt bra, gillar det också då jag då äter sådant jag aldrig skulle ha beställt själv. Bästa rätten var bläckfisken och den hade jag aldrig beställt om jag valt rätter själv. Andra höjdpunkter var "avocado flatbread" och köttet på pinne.

Visa bifogad bild 99990 Visa bifogad bild 99988 Visa bifogad bild 99987 Visa bifogad bild 99986 Visa bifogad bild 99985 Visa bifogad bild 99984 Visa bifogad bild 99983 Visa bifogad bild 99982 Visa bifogad bild 99981 Visa bifogad bild 99978 Visa bifogad bild 99977 Visa bifogad bild 99976 Visa bifogad bild 99975 Visa bifogad bild 99974 Visa bifogad bild 99973

Bra vinlista också även om den för Barcelona ligger något högre i pris än andra ställen (men jämfört med Stockholm är det dock trots kronans svaghet fortfarande extremt billigt.

Visa bifogad bild 99994 Visa bifogad bild 99993 Visa bifogad bild 99980 Visa bifogad bild 99979

Efter den vanliga maten så fick man flytta till ett nytt rum för dessert. Kul koncept även om de verkade tycka att vi höll igen när vi åt 4 desserter (de var visserligen att dela på).
Visa bifogad bild 99971 Visa bifogad bild 99969 Visa bifogad bild 99968 Visa bifogad bild 99970 Visa bifogad bild 99972
Tycker det är ett kul besök och maten håller bra klass och de är väl värda en stjärna men för mig har den inget att göra på listan över väldens 50 bästa restauranger.
Var där i februari och älskade verkligen stället. Mycket humor i rätterna. Efter dessertrummet blir man "utkastad" via en bakdörr på restaurangen! Jag stod utanför och bara garvade efteråt. Kanske cavan gjorde sitt också...i alla fall en mycket bra start på en lång natt i Barcelonas uteliv
 

MTheC

Medlem
Var där i februari och älskade verkligen stället. Mycket humor i rätterna. Efter dessertrummet blir man "utkastad" via en bakdörr på restaurangen! Jag stod utanför och bara garvade efteråt. Kanske cavan gjorde sitt också...i alla fall en mycket bra start på en lång natt i Barcelonas uteliv
Lekfullheten är styrkan och är ett bra ställe, förstår dock inte att det rankas som nummer 20 på Worlds Best Restaurants men är väl tycke och smak. Är kanske inte konstigare än att Noma är 2:a :)
 

Agö

Medlem
Första gången på fem-sex år jag lämnar Matbaren i Stockholm med ett par rätter som inte var på sedvanligt hög nivå utan snarare svaga. Efter två kylskåpskalla rätter blev det dock ordning på torpet med ägg följt av piggvar och en klassisk dahlgrensk söt efterrätt.

623d3537de99fc8b183d085deb0d7360.jpg


49a6fab603124f5baddf4e3482093249.jpg


6d7934aadab4ffd9327634947e3d8b12.jpg


7d6c73a4ca11375e7193949cd26cfbce.jpg


96c83679d28fcc12b56921ac1b09ee6a.jpg
 

FF#1

Medlem
Första gången på fem-sex år jag lämnar Matbaren i Stockholm med ett par rätter som inte var på sedvanligt hög nivå utan snarare svaga. Efter två kylskåpskalla rätter blev det dock ordning på torpet med ägg följt av piggvar och en klassisk dahlgrensk söt efterrätt.

623d3537de99fc8b183d085deb0d7360.jpg


49a6fab603124f5baddf4e3482093249.jpg


6d7934aadab4ffd9327634947e3d8b12.jpg


7d6c73a4ca11375e7193949cd26cfbce.jpg


96c83679d28fcc12b56921ac1b09ee6a.jpg
Passade på att köra en Grand Diamond finale här om veckan...

Håller delvis med, abborren var sådär medans tatar grejen var god men då jag har en böjelse för tatar i alla former är jag kanske partisk..? Resten var utsökt
Klämde även in en steamed bun som mellanspel innan ägget.

Så slutbetyget vart högt trotts allt.
968fdd412335b95ceb2c704376720bb8.jpg
 
Toppen