Den blå lagune på Island er en af øens absolut største attraktioner, og tusindvis af mennesker besøger stedet hvert år. De varme kilder og det smukke nordlys man kan opleve hvis man er heldig trækker folk til, og så er der jo ikke mindst et fint spaanlæg ved den blå lagune som man nyder måske i løbet af et par timer på Island før man returnerer til lufthavnen for at flyve vider vest- eller østpå. Det siges, at Microsofts Bill Gates på et tidspunkt lejede hele lagunen for at kunne snuppe en privat svømmetur i lagunen en sen aften.

I løbet af efteråret åbner et nyt, lækkert hotel med tilhørende spa ved lagunens lavastensstrande, og hvis du vælger at bo her, ja så sidder du virkelig på 1. parket ned til lagunen og kan nyde af det varme vand hvornår og hvor meget du vil.

blue_lagoon

Den blå lagune ikke langt fra Reykjavik

Det nye hotel vil åbne midt i det dramatiske landskab som blev skabt, da en vulkan sprøjtede millioner af tons af lava ud over området – det var for ca. 800 år siden. Hvorfor skal man egentlig bade i den blå lagune? Jo, vandet er ikke bare behageligt – det har forskellige terapeutiske egenskaber og efter et par timer her føler de fleste sig lidt mere vitale og yngre.

Super Suite at Moss Hotel

Det nye hotel hedder The Moss Hotel and Lava Cove Spa, og man siger at man har hentet inspiration fra det omkringliggende landskab da man designede værelserne og bygningen. Hotellet ligger som en “privat forlængelse” af lagunen, og den del hvor hotellet ligger bliver kaldt for “lava-laguneområdet”.

Views of the lagoon from a room at The Moss Hotel
Hotellets 60 værelser vil få pæne størrelser og man vil bruge designdetaljer som store vinduer fra gulv til loft og luksus-badekar med udsigt som du kan se på billedet. Hvis du bestiller et værelse i stueetagen, kan du hoppe direkte ned i vandet fra din egen terrasse. Hvis du bor på 1. sal skal du bevæge dig en trappe ned at komme ned i vandet, men så får du til gengæld din egen altan med fin udsigt over området.

Moss Restaurant vil fokusere på traditionelle islandske retter, og der vil blandt andet være mulighed for at bestille en særlig 7-retters tastingmenu. Sammen med udsigten og de mange fine vine man har samlet nede i vinkælderen, tror vi dette kan blive en fin oplevelse, Vinkælderen har man bygget ved at bore og grave sig ned i lavaen. Efter dit måltid besøger du måske baren ude på terrassen, hvor et ildsted hjælper på temperaturen.

Entrance to the five-star Moss Hotel

Spaet vil ligge under selve hotellet, og her vil du kunne opleve et dampbad, hvor den varme luft kommer den stadig varme lava dybt under hotellet. Der vil også være en lidt mere “normal” sauna og mulighed for at bestille forskellige behandlinger. Hvis du vil have en mere eksklusive oplevelse, kan du bestille dit eget spa. Det hedder Hidden Cove, og her får du din egen butler, en kok som står klar at snurre det sammen du ønsker at spise – og så får du din egen lille del af lagunen for dig selv.

The Moss Hotel and Lava Cove Spa åbner som sagt i løbet af efteråret. Regn med priser fra ca. 7.000,- pr. nat. Hvis du vil overnatte i en suite, kan du gange beløbet et par gange.

Vi har masser af gode hoteller på Island til gode priser. Se dem her