Et af de hoteller, mange har ventet på skulle åbne i år er nu til sidst åbent. Lad os kigge ind forbi hos 1 Hotel Brooklyn Bridge i bydelen Brooklyn i New York.

Det ultramoderne 1 Hotel Brooklyn Bridge ligger lige syd for ikoniske Brooklyn Bridge. Dette er et hotel man godt kan kalde for “ekoluksus” da det det absolut holder højeste klasse men har mange “grønne” indslag som at store dele af huset er bygget af genbrugsmaterialer.

100% af den elektricitet man bruger, kommer fra vindmøller, og det er lige som ejeren Barry Sternlicht synes tingene skal gøres “vores verden er så smuk. Vi vil gerne prøve, at den skal forblive sådan”.

På hotellet har man f.eks en grøn væg bestående af et net hvor frodige grønne planter stille og roligt er på vej at omdanne væggen til en lille jungle, og hvis du vil tage på udflugt med bil er det ved hjælp af en elektrisk Tesla det sker – og det er gratis.

Green guest room at 1 Hotel Brooklyn Bridge

Typisk værelse på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Der er 194 værelser på hotellet, men 29 af dem er suiter med to til hele seks soveværelser. Det største suite hedder The Riverhouse Presidential Suite. Alle værelser og suiter er opbyggede omkring genbrugstræ fra fortrinsvis nedrevne huse i New York-området, man benytter sig af stål for at få den rette, rustikke atmosfære og madrasserne kommer fra firmaet Keetsa og er lavede af hamp. Alt sengetøj er af økologisk bomuld. Fra mange værelser har man en flot udsigt over East River, Brooklyn Bridge og New Yorks skyline gennem de store vinduer.

Andre detaljer er bordene der ligner sten men som er lavet af formpresset træ, der er genbrugslænestole af læder og tillige lampeskærme af læder. En hel del af indretningen stammer fra lokale New York-designere som f.eks den flotte garderobe med kombineret opbevaring du kan se lidt længere ned her på siden.

Views of the Brooklyn Bridge

Brooklyn Bridge udenfor vinduet

Foto: 1 Hotels

Man kalder sig for et “next-generation hotel” og man har de moderne faciliteter, som passer ind i stilen. Her er f.eks et tip-top fitnesscenter og en afdeling for yoga og pilates. Der er to restauranter og en shop i lobbyen som sælger frugt, nødder og müsli. På 10. etage ligger hotellets lounge og man har tillige en biograf med 50 siddepladser. Hvis du trods alt har lyst til en velrystet cocktail efter din yogatime og frugtsalat – ja så kan du få det i lobbybaren.

I juni åbner hotellets spa Bamford Haybarn Spa, og det bliver stort fortæller man. Lidt tidligere i maj åbner man sin tagterrasse med tilhørende pool, hvor man kan se byens lys om aftenen, og her kan man også få noget at spise og drikke. Man vil have barbeque oppe på taget, men der kommer også en lidt mere formel restaurant i løbet af sommeren deroppe. Den kok som skal styre begivenhederne kommer til at være en kendt navn – mere vil man ikke sige endnu.

Guest room at 1 Hotel Brooklyn Bridge

Flotte møbler på 1 Hotel Brooklyn Bridge

Foto: 1 Hotels

Man gør en hel del for at være et “ekoluksus”-hotel. Regnvand bliver samlet op og brugt til forskellige formål, alt lys kommer fra sparepærer og på dit værelse finder du ikke bare en papirkurv men en lille genbrugsstation.

Så næste gang du skal overnatte i New York – måske er det her i Brooklyn du skal bo? Så vil du i hvert fald opleve et helt nyt hotel, og vi tør garantere dig for, at atmosfæren vil være 100% New York med funky fortegn.