Hvis du skal flyve med Delta i de næste 12 måneder fra London til USA, og du kommer befinde dig på business eller måske endda på first class – ja så kan du se frem til nye, lækre vine på rejsen.

Andrea Robinson (damen på billedet) er flyselskabets Master Sommelier, og det er Andrea som har udvalgt de producenter og årgange som skal serveres for selskabets bedst betalande gæster. Planen er at fire gange om året udskifte sortimentet – men der skal dog altid være minimum to røde og to hvide at vælge mellem. I sommerperioden bytter man dog en af de hvide vine ud med en frisk fransk rosévin. Og hvad kan vi se frem til? To eksempler er topvinene Alphonse Mellot “la Moussière” fra Sancerre og Sokol-Blosser Dundee Hills Pinot Noir fra Oregon i USA. Deltas standardchampagne i de næste 12 måneder er Charles Heidsieck Brut og der vil også være et udvalg af portvine og dessertvine. En af de portvine man serverer er Calem 10 Year Old Tawny – den fik en fornem 2. placering ved afstemningen “Cellars in the Sky” i England tidligere i år.

De forskellige vine er udvalgt efter at fungere optimalt sammen med Deltas øvrige gastronomi, og et godt eksempel er netop vinen fra Sancerre som skal spille op til retten “torsk med kommen, indisk dhalgryde og ris med duft af safran”. Foruden de nævnte vine fra Frankrig og USA vil der også være vine fra New Zealand, Italien, Portugal og Spanien.

“Det er altid en fornøjelse at udvælge vin til Delta” fortæller Andrea Robinson. “Man vil have et højt niveau og jeg har næsten ingen begrænsninger men kan koncentrere mig om at finde spændende flasker og årgange. Jeg vil helst finde vine andre ikke har fundet endnu, og gerne fra lidt mindre, familieejede producenter som på denne måde finder et nyt publikum. Vi kigger meget på hvad der skal serveras af mad, og målet er at kunne matche de regionale smage og ingredienser kokkene bruger med den perfekte vin”.

Nogle sjove fakta: Deltas rejsende på business og first class drikker lidt over 2,5 millioner flasker vin, champagne og portvin på et år. Andrea Robinson smager på mellem 1.400 og 1.600 forskellige slags vin på et år – og har en hyggelig videoskole du kan besøge hvis du vil blive klogere på vin. Den kan du se her: https://andreawine.com/wine-course/