Den amerikanske hotelkæde Kimpton åbner sit første hotel i Europa den 22. maj. Hotellet åbner i Amsterdam.

Beliggenheden er yderst central i hjertet af den hollandske hovedstad tæt på Amsterdams hovedbanegård. Kimpton har brugt et allerede eksisterende hotel som udgangspunkt – her låg nemlig et Crowne Plaza men det hele er fornyet og lavet om. Hotelkæden er kendt for at bruge mange penge på flotte designløsninger og det nye hotel er ikke en undtagelse.

Selve huset er fra sidst i 1800-tallet men på trods af bygningens alder, føles det ikke som at den nye stil kolliderer med husets sjæl – heller ikke, når man placerer en levende væg af blomster og planter i lobbyen.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Det nye hotel Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Det nye hotel vil have 274 værelser, hvor 9 af dem vil være suiter. Den mest imponerende suite hedder “The Penthouse De Witt” og her kan du indlogere dig på to etager med din egen 30 kvadratmeter store tagterrasse, hvor du kan nyde synet af byens liv.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Det nye hotel Kimpton De Witt i Amsterdam

Foto: Kimpton

Hotellet har fået et ekstra “hotel i hotellet”. Det handler om en egen afdeling, fire etager høj, og her tilbragte en af Hollands mest berømte kulturpersonligheder sin barndom for ca. 450 år siden. Vi taler om P.C. Hooft, en af landets mere kendte personer men ikke meget kendt på vores breddegrader. De fleste hollændere ved dog, at han i 1634 forfattede det kendte værk Nederlandsche historien. Afdelingen er tænkt at fungere for mindre grupper eller store familier.

Kimpton De Witt, Amsterdam

Kimpton De Witt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Lige ved siden af hotellet ligger den hyggelige Wyers Bar and Restaurant som er kendt  for at lave amerikanske retter med et lokalt twist. Inde på hotellet har man også en bar, og her har man fokus på at lave gincocktails og forskellige varianter af cocktails med genever – Hollands variant af gin. Der vil også være en coffee shop (Miss Louisa Coffee & Beignets) som foruden god kaffe også vil fokusere på små, franske kager af den kalorietunge slags.

Kimpton DeWitt, Amsterdam

Kimpton DeWitt, Amsterdam

Foto: Kimpton

Man får et nyt og flot fitnesscenter, der vil være en yogamåtte på alle værelser og i lobbyen kan man hele dagen snuppe en god kop te fra testationen, Amsterdam er jo som bekendt en by hvor man med fordel bevæger sig rundt på cykel, så man kan som gæst helt gratis låne en lækker cykel af mærket VanMoof. Hvis du vil møde nye mennesker arrangerer hotellet hver aften en lille gruppe, hvor en repræsentant fra hotellet er vært og ser til, at konversationen flyder og at folk hygger sammen.

Det næste hotel fra Kimpton i Europa åbner i Paris – det sker i 2020.