En placering i kabinen som giver dig mest privatliv, plejer at være det man helst vil når man rejser alene i business class. Men der er jo situationer, hvor man gerne vil have kontakt til sin nabo. Måske rejser du sammen med din partner eller så rejser du sammen med din kollega og I har planlagt at få noget fra hånden. Man skal ikke undervurdere  hvor vigtigt det kan være at have øjenkontakt, hvis man f.eks skal kigge en kontrakt igennem sammen, eller hvis man skal kigge og kunne pege på et dokument uden at vride hovedet i en anstrengende position.

Som vi alle ved, er ikke alle business class-produkter og kabiner ens. Både sæderne og hvordan man vælger at stille dem i kabinen, løses forskelligt hos de forskellige flyselskaber. Vi har kigget på hvordan det ser ud hos nogle af dem: her er de bedste sæder i business class når du ikke rejser alene.

 1. 1. Lufthansa
 2. Lufthansa’s angled business class seats
 3. Lufthansas sæder er let vinklede mod hinanden

 4. Foto: Lufthansa

  Lufthansas nye sæder i business class var på plads hos selskabets samtlige langdistancefly allerede i 2015. Det betyder at alle Lufthansas Airbus A330, A340, A380 og Boeing 747-8 har netop disse sæder. Vi synes det er en perfekt løsning når man rejser sammen med en anden person – privat eller i forretningsøjemed. Alle sæder står i par og er let vinklede mod hinanden – så her skal du ikke vride på hovedet ret meget for at kunne tale med din nabo eller måske vise noget på en skærm.

2. British Airways
 1. Face each other in BA's Club World (Business Class)

  Ansigt til ansigt kan du sidde her hos British Airways i Club World – hvis du ikke trækker skærmen op mellem sæderne

 2. Foto: British Airways

  Selv om konfigurationen varierer en smule mellem de forskellige fly man har hos gigantiske BA, er British Airways Club World et attraktivt valg, hvis du rejser sammen med en anden person. Konfigurationen er oftest 2-3-2 eller 2-4-2 afhængigt af, hvilket fly du sidder i.

3. Etihad

Etihads Business Class-kabine er i 1-2-1 hvilket betyder, at sæderne i midten (E og F) ofte bliver kaldt for “the honeymoon seats”. Meget bedre end sådan her, bliver det nok ikke, hvis man vil have kontakt til den man rejser sammen med.

Etihad's ‘honeymoon seats’

“Honeymoon seats ” hos Etihad

Foto: Etihad

Begge sæder står med snuden rettet fremad i kabinen og er godt beskyttede mod den trafik som er i gangen ved siden af ved hjælp af robuste sidepaneler med indbygget lampe. Lidt som at have sin egen kabine i kabinen. Hvis du skal arbejde med en kollega eller spise en romantisk middag i luften med din partner fungerer dette perfekt. Hvis en af jer vil sove, hvor den anden vil se en film – ja så kan man trække et panel op mellem sæderne.

4. Qatar Airways

Qatar har også konfigurationen 1-2-1 i sine Airbus A380, A350 og Boeing 787, men man bruger en 2-2-2 konfiguration i sine Boeing 777. Også her er det pladserne E og F som fungerer bedst. Sæderne har en lignende vinkel overfor hinanden som den vi finder hos Lufthansa.

Qatar Airways’ Business Class on its Airbus A350

Qatar Airways Business Class i en Airbus A350

Vi anbefaler, at ikke vælge de rækker som ligger op til baren og det område, hvor folk plejer at stå og snakke. Det betyder at du ikke skal vælge rækkerne 6 og 7 hvis du flyver med en Airbus A350, og rækkerne 5 og 6 hvis det er en Boeing 787 du skal flyve med. Hvis du skal flyve med en Airbus A380 skal du ikke vælge række 10 ved toiletterne helt foran, og vælg heller ikke række 22 som ligger tæt på toiletter og bar. Nu ved du, hvor du skal sidde for at få fred og ro på rejsen når du flyver med Qatar!

Qatar er i gang med at lave produktet “Super Business Class” med et nyt sæde, som vil blive installeret hos selskabets Boeing 777 og Airbus A350-maskiner. Man har endnu ikke bekræftet, om det “suite-lignende” produkt også vil finde vej til selskabets Airbus A380,  men vi tror man vil fortælle om det ved den store rejsemesse ITG Berlin Travel Trade Show, som åbner den 8. marts. Der er også rygter om et “Business Class-soveværelse”.  Ydermere er der rygter om nye business class-sæder i Boeing 787 Dreamliner-maskinerne hos Qatar. Spændende!

 1. 5. Emirates

Emirates har jo generelt en imponerende business class-kabine i sine Airbus A380 med sæder i 1-2-1. I et fly som er så stort, betyder det meget luft og god plads. Også her er det de to sæder i midten, som er bedste hvis du vil have god kontakt til din nabo. Men husk – du skal bestille plads på en række med et ulige nummer.

Emirates' A380 Business Class

Emirates Airbus A380 Business Class

Foto: Emirates

Hos Emirates Boeing 777-300ER-flyg er det lidt anderledes. Den i vores øjne lidt umoderne kabine er på vej til at blive opgraderet, men så længe man bruger den gamle opstilling, kan det være godt at vide at man sidder i 2-3-2. Det betyder, at hvis du vil have kontakt til din nabo er det sæderne ved vinduerne som fungerer bedst – det vil sige A og B eller F og G. Og en advarsel: vælg ikke 7A eller 7K – der er ingen vinduer.

6. Singapore Airlines

pdt-newjcl-1

Business Class hos Singapore Airlines

Foto: Singapore Airlines

Singapore Airlines er ikke er godt eksempel på “honeymoon seats” da man må bøje sig meget frem og vride hovedet kraftigt for at få kontakt til sin nabo. Selskabets Airbus A380 og Boeing 777-300ER har 1-2-1. Men man må da sige, at sæderne er store og brede, så måske kan man invitere kæresten over for at se en film sammen? Generelt er Singapore Airlines business class fortrinlig, men ikke hvis du skal kunne arbejde sammen med en kollega eller spise sammen med din partner.

7. Asiana

Asiana's Business Class on board its A380

Asianas Business Class i en Airbus A380

Foto: Asiana

Asianas nye Business Class-produkt kan du opleve, hvis du flyver med et af selskabets Airbus A380-maskiner og hos nogle af de Boeing 777-200ER man bruger. Sæderne er i 1-2-1 men ikke helt symmetrisk stillet op som du kan se på billedet. De bedste pladser for at kunne holde sin partner i hånden er hvis du bestiller pladser i rækker med ulige nummer. Hvis det er en Boeing 777 du skal flyve med er det rækkerne 5 og 7 som er bedst da de er let vinklede overfor hinanden