For nogle dage siden, den 23 november åbnede det nye hotel Clarion Hotel Air sine døre. Beliggenheden er ved lufthavnen i Stavanger, og afstanden fra hotellet til lufthavnen er kun 800 meter. Det nye hotel har 296 værelser, et konferencecenter, et stort atrium og en panoramaterrasse med udsigt over havet. Åbningen markeredes ved at det traditionelle røde bånd blev klippet over, og ham der holdt i saksen var Ole Ueland, kommunalbestyrelsens ordfører i kommunen Sola, hvor hotellet er blevet bygget.

Clarion Hotel Air, Sola

” Vi har ventet med glæde på at denne dag ville komme” fortalte Laila Neverdahl, som er direktør på hotellet. “Til sidst er vi i mål og kan åbne op, både for vores overnattende gæster og for de besøgende som kommer fra lokalområdet. Navnet AIR har vi valgt med tanke på hvor højt til loftet det er hos os, og til dels også med hensyn til vores fantastiske konference- og mødefaciliteter. Vi er stolte over det endelige resultat, og nu kan vi komme i gang med selve arbejdet”.

Clarion Hotel Air, Sola

Hotellet har 13 konferencelokaler med plads til op til 1250 gæster. Hotellets generelle design er at resultat af det arbejde arkitektfirmaet KAP har udført, men indretningen har man fået hjælp med fra Danmark og firmaet Space Copenhagen. Hotellet bliver en del af kæden Clarion Hotels, der i sin tur er en del af hotelgruppen Nordic Choice Hotels.

Med smag fra Manhattan

Hotellets restaurantkoncept hedder Kitchen & Table, og det er den verdensberømte svenske kok Marcus Samuelsson man har valgt at arbejde sammen med. Marcus Samuelsson har længe haft sit virke i New York, og målet er at få skabt et miks af storbyens multikulturelle smage og atmosfære med lokale råvarer fra Stavangeregnen.

Indretning inspireret af naturen

Når man som gæst ankommer til hotellet bliver man mødt af en skulptur  – The Messenger – lavet af den lokale kunstner Per Dybvig. Når man bevæger sig længere ind i hotellet opdager man designløsninger med personlige præg og miljøer som skal føles gæstfrie og varme – mange af dem med tydelig inspiration fra den omkringliggende natur. Man kombinerer enkle og rustikke materialer med lidt mere raffinerede valg. Dette tager sig udtryk både i valget af farver og mønstre. Hotellet har primært valgt organiske materialer som sten, træ og skind, men også en del metal og tekstiler. Farverne er afdæmpede, og man har tydeligt hentet inspiration fra den lokale natur.