British Airways har lige lanceret sin egen gin. Den kan du blive serveret når du flyver med selskabet i en af de højere bookingklasser.

For at finde frem til hvordan den nye gin skulle smage, har man gennemført en lang række test, og man har brugt sine gæster på 1. klasse med adgang til The Concorde Room Bar på Heathrow i London som testpersoner.

Det destilleri som man har valgt til at producere det færdige produkt er Cambridge Distillery, som er kendt for at være et af verdens bedste gindestillerier.

Man har brugt en blanding af forskellige krydderurter som basilikum, rosmarin og timian for at finde den optimale balance – og alle krydderurter kommer fra destilleriets egen have i Cambridge.

British Airways' Gin

British Airways Gin

Foto: British Airways

For at være sikker på at alle smagsnuancer skulle komme med på den rigtige måde i ginen, har man gennemført destillationsprocessen for hver ingrediens separat, for at til sidst blande dem sammen til det færdige produkt.

Hver enkelt flaske er forseglet med voks – noget som bliver gjort for hånd. Gin & tonic er den mest populære drink hos British Airways’ gæster: på et år serverer man omtrent 3 millioner af dem i luften og i sine lounger: det betyder lige knap seks gin & tonics i minuttet døgnet rundt.