Background and Introduction

Den årlige tur til Thailand med konen, for at besøge svigerfamilien. Dette var første del af flyvningen, TK1347, som gik til Istanbul med et 50 min. stop i Billund.

At the Airport

Rod med bagagen i lufthaven gjorde, at check-in åbnede ret sent og både den dedikerede business class check-in også tog imod økonomipassagerer, så det var ingen speciel god oplevelse. Men disse ting hænder fra tid til anden, så det måtte vi blot tage med 🙂

Lounge: x

The lounge is reviewed separately from the flight. You can more about the lounge in the corresponding lounge review.

Read more about the visited lounge »

Boarding and First Impressions

Paskontrol gik fint, men ved boarding viste det sig, at min kone og jeg begge var tildelt samme sæde! Personalet i Aalborg lufthavn, løste dog problemet hurtigt (nyt boarding pas blev bragt op fra check-in) og vi gik om bord på 737-800 flyet som nogen af de sidste.

The Seat and Entertainment System

B737-800 var versionen (TK har flere indretninger på denne type) med 20 business class sæder (5 rækker med 4 sæder) – 35″ afstand og 20″ brede. Der er ingen underholdningssystem i sæderne.

Sæderne var ok til den forholdsvis korte tur – første stint fra Aalborg til Billund er vist sat til 40 minutter, men tager knap 20 min. Herefter en time i BLL (uden mulighed for at forlade flyveren) og yderligere 3.5 timer til IST.

Internet Onboard

Ingen internet.

Meals and Service

Der var ingen servering (andet end vand) mellem AAL og BLL. Ved afgang fra BLL gik serveringen i gang. Maden var overraskende god. Anretningen med fisk og tyrkisk salat var velsmagende og nydelig anrettet. Hertil et glas champagne (Gosset brut grande). Til hovedret valgte vi lammekød med krydrede ris, som også var velsmagende. Hertil et glas tyrkisk rødvin (Doluca Karma), som ikke lige faldt i vores smag. Desert var ost, brød og en sød kage. Personalet var søde og venlige.

Sleep

Dette var en tur om dagen – 14:40 fra Aalborg og 20:40 lokal tid i Istanbul. Sædet kunne kun lænes begrænset tilbage.

Arrival

Ankomsten til Istanbul er flot. Når man kommer fra Europa og indflyvningen er fra vest (dette er vist den dominerende retning), kommer man hen over den europæiske del af Tyrkiet og slår et sving væk fra lufthavnen, hvor man mod syd kan se alle flyverne som er på til at lande i IST på rad og række. Dette er et flot syn!

Efter at have landet, kørte og stoppede vi i 15-20 minutter – IST er langt over kapacitet og logistikken må være et helvede for personalet i tårnet. Endelig endte vi ude på en fjern plads, hvor business class passagererne (og nogle passagerer der skulle hurtigt videre med et andet fly) havde en lille bus med siddepladser til for dem selv.

Your Verdict

Helt fin oplevelse. Der er jo ikke mange muligheder for at flyve nogen form for “upper class” fra Aalborg (både SAS, Norwegian og KLM er standard sæder), så det må man jo sætte pris på. Personalet overraskede positivt (vi havde læst at dette kunne være lidt tilfældigt om de var gode eller dårlige). Desværre blev helheldsindtrykket ødelagt lidt af baggage problemerne i Aalborg Lufthavn.